ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ

Αγαπητοί/τές κηδεμόνες,

Χρόνια πολλά!

Από την ερχόμενη Παρασκευή 8 Ιανουαρίου συνεχίζεται η εξ αποστάσεως εκπαίδευση και για όσο χρόνο αποφασιστεί από το Υπουργείο Παιδείας.

Όπως θα έχετε διαπιστώσει και εσείς η τηλεκπαίδευση, δυστυχώς, δημιουργεί αρκετά προβλήματα στην εκπαιδευτική διαδικασία. Μεταξύ αυτών, ένα σημαντικό πρόβλημα είναι αυτό της επικοινωνίας των κηδεμόνων με τους εκπαιδευτικούς του σχολείου μας.
Ερευνώντας τους τρόπους επικοινωνίας που έχουν επιλέξει άλλα σχολεία, διαπιστώσαμε ότι η εξ αποστάσεως επικοινωνία Εκπαιδευτικών-Κηδεμόνων υλοποιείται με αρκετές δυσχέρειες. Γι’ αυτό το λόγο δημιουργήσαμε ένα σύστημα προγραμματισμένων ραντεβού, το οποίο αν και έχει αρκετές δυσκολίες υλοποίησης, εξασφαλίζει τη μικρότερη ταλαιπωρία, ενώ παράλληλα αποτελεί μια εύκολη διαδικασία για τους/τις κηδεμόνες.

Με την εφαρμογή της διαδικτυακής ενημέρωσης που δημιουργήσαμε, μπορείτε να κλείνετε πεντάλεπτο ραντεβού ενημέρωσης, στις ώρες υποδοχής που οι εκπαιδευτικοί του σχολείου μας, σας περιμένουν για να σας συναντήσουν διαδικτυακά.
Έτσι θα συνδέεστε με τους/τις εκπαιδευτικούς χωρίς να έχει προηγηθεί αναμονή σας στο Lobby της πλατφόρμας WebEx, θα ενημερώνεστε και μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης θα αποχωρείτε, είτε θα συνεχίζετε την ενημέρωση με άλλον/ην εκπαιδευτικό.

Η εφαρμογή της διαδικτυακής ενημέρωσης, αφού ο/η κάθε Κηδεμόνας επιλέξει μέρα και ώρα για συγκεκριμένο/η εκπαιδευτικό και πατήσει υποβολή του αιτήματος, αποστέλλει ένα email επιβεβαίωσης στον/στην Κηδεμόνα με όλα τα απαραίτητα στοιχεία για την σύνδεση στην αίθουσά του/της εκπαιδευτικού και ένα email ενημέρωσης στον/στην εκπαιδευτικό με όλα τα απαιτούμενα στοιχεία.
Για να χρησιμοποιήσετε την εφαρμογή, επιλέγετε από το Μενού του ιστοχώρου του 2ου Γενικού Λυκείου τα εξής:
Το σχολείο > Λειτουργία σχολείου > Ενημέρωση Κηδεμόνων με διαδικτυακό ραντεβού  (http://2lyk-n-ionias.att.sch.gr/?page_id=9861)

Μπορείτε επίσης να μεταβείτε στην εφαρμογή κάνοντας κλικ στον υπερσύνδεσμο εδώ: Ενημέρωση Κηδεμόνων με διαδικτυακό ραντεβού.

  • Για να γίνει η διαδικτυακή συνάντηση, είναι απαραίτητος ηλεκτρονικός υπολογιστής, είτε τάμπλετ, είτε κινητό τηλέφωνο (Smartphone).
  • Για να μπορούμε να εξυπηρετούμε όσο γίνεται περισσότερους κηδεμόνες, ορίσαμε τη διάρκεια συνάντησης στα 5 λεπτά και σας παρακαλούμε να τηρείτε αυτόν τον χρόνο. Για την ταυτοποίηση σας πρέπει να γνωρίζετε το όνομα χρήστη (username) του παιδιού σας στο e-class και να έχετε την κάμερα σε λειτουργία.
  • Για να ορίσετε ημερομηνία και ώρα συνάντησης με εκπαιδευτικό του 2ου Γενικού Λυκείου Νέας Ιωνίας θα κάνετε κάντε κλικ στο επίθετο του/της εκπαιδευτικού που επιθυμείτε να συναντήσετε και θα συμπληρώνετε την φόρμα συνάντησης, σύμφωνα με τις οδηγίες που έχουμε βάλει εκεί. 
  • Καλόν είναι να εισέρχεστε στην αίθουσα του/της εκπαιδευτικού 1-2 λεπτά νωρίτερα από την ώρα του ραντεβού και να αναμένετε την έναρξη της συνάντησης από τον/την εκπαιδευτικό.

Σας ευχαριστούμε για τη συνεργασία και πιστεύουμε ότι οι διαδικτυακές μας συναντήσεις θα γίνονται απρόσκοπτα.

Σας εύχομαι καλή Υγεία και πολλή δύναμη, για να ξεπεράσουμε τις δυσκολίες που η πανδημία έχει δημιουργήσει στις ζωές μας.

Καλή χρονιά!

Με εκτίμηση
Νίκος Κοκκινάκης

Διαδικτυακή ενημέρωση Κηδεμόνων