Δημιουργία κωδικού ασφαλείας για την ηλεκτρονική υποβολή Μηχανογραφικού Δελτίου (Μ.Δ.) ΓεΛ για εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση και Παράλληλου Μηχανογραφικού Δελτίου (Π.Μ.Δ.) για εισαγωγή σε Δημόσια ΙΕΚ έτους 2021.

Οι διαδικασίες για την υποβολή του Μ.Δ. για εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση και του Π.Μ.Δ. για εισαγωγή σε Δημόσια ΙΕΚ αρχίζουν από την Παρασκευή 25 Ιουνίου και θα λήξουν πριν τα τέλη του Ιουλίου.
Όλοι όσοι ενδιαφέρονται να υποβάλουν Μ.Δ. για εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση ή/και Π.Μ.Δ. για εισαγωγή σε Δημόσια ΙΕΚ, θα απευθυνθούν στο Λύκειό τους από την Παρασκευή 25 Ιουνίου, για να αποκτήσουν προσωπικό κωδικό ασφαλείας (password). Με αυτόν τον προσωπικό κωδικό θα μπορούν μετά από την ανακοίνωση των βαθμών των ΓΕΛ, να προχωρήσουν τελικά στην οριστική υποβολή του, κατόπιν νεότερης εγκυκλίου.
Όλοι οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να προσέλθουν στο Λύκειό τους, για να αποκτήσουν προσωπικό κωδικό ασφαλείας (password), από την Παρασκευή 25 Ιουνίου ως και την Τετάρτη 30 Ιουνίου.

Οι απόφοιτοι του 2ου ΓεΛ Νέας Ιωνίας μπορούν να προσέρχονται στις 25, 28, 29 και 30 Ιουνίου 2021, από τις 8:00 π.μ. έως την 1:00 μ.μ. στο σχολείο και να απευθύνονται στον Διευθυντή κ. Ν. Κοκκινάκη ή στην Υποδιευθύντρια κ. Σ. Βλάχου. Εάν ανήκουν στην κατηγορία του 10% (απόφοιτοι 2019 ή 2020), έχουν τη δυνατότητα να απευθυνθούν σε οποιοδήποτε ημερήσιο Γενικό Λύκειο.

Δείτε εδώ την εγκύκλιο του Υ.ΠΑΙ.Θ. και εδώ το Εγχειρίδιο Χρήσης της ηλεκτρονικού συστήματος των Μηχανογραφικών.

ΠΑΡΑΛΛΗΛΟ ΜΗΧΑΝΟΓΡΑΦΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ για εισαγωγή στα Δημόσια ΙΕΚ

Δικαιούχοι υποβολής του Παράλληλου Μηχανογραφικού Δελτίου για εισαγωγή στα Δημόσια ΙΕΚ. Δικαίωμα να υποβάλουν φέτος Παράλληλο Μηχανογραφικό Δελτίο (Π.Μ.Δ.) για εισαγωγή στα Δημόσια ΙΕΚ έχουν:
α. Οι υποψήφιοι που υπέβαλαν Αίτηση-Δήλωση και συμμετείχαν στις Πανελλαδικές Εξετάσεις ημερησίων ή εσπερινών ΓεΛ του 2021. Για την υποβολή του εν λόγω Π.Μ.Δ. θα χρησιμοποιήσουν τον κωδικό ασφαλείας (password) που θα έχουν ήδη δημιουργήσει.
β. Οι τελειόφοιτοι των ημερησίων ή εσπερινών ΓεΛ του τρέχοντος σχολικού έτους που δεν συμμετείχαν στις Πανελλαδικές Εξετάσεις ΓεΛ του 2021. Η δημιουργία του κωδικού ασφαλείας (password) από αυτούς τους υποψηφίους για υποβολή Παράλληλου Μηχανογραφικού Δελτίου, θα γίνεται στο ΓεΛ που φοιτούσαν.

Δικαιολογητικά για τον κωδικό ασφαλείας:

Οι υποψήφιοι ΓεΛ που εξετάστηκαν φέτος, για να δημιουργήσουν προσωπικό κωδικό ασφαλείας (password), ακολουθούν την ίδια διαδικασία που αναφέρεται ανωτέρω (βλ. Εγκύκλιος, Β2)
Οι τελειόφοιτοι των ΓεΛ του τρέχοντος σχολικού έτους που δεν συμμετείχαν στις Πανελλαδικές Εξετάσεις ΓΕΛ του 2021, θα επιδεικνύουν στο Λύκειό τους την αστυνομική τους ταυτότητα/διαβατήριο. Σε περίπτωση εξουσιοδοτημένου από τον υποψήφιο εκπροσώπου, θα κατατίθεται στο ΓΕΛ η πρωτότυπη εξουσιοδότηση, θεωρημένη για το γνήσιο της υπογραφής από αρμόδια αρχή.

Επισημαίνεται ότι οι υποψήφιοι από τις 25-06-2021, μπορούν να υποβάλλουν μόνο πρόχειρο Μηχανογραφικό Δελτίο (Προσωρινή Αποθήκευση). Μετά την ανακοίνωση των βαθμών των Γενικών Λυκείων, και από την Δευτέρα 19-7-2021 μέχρι και την Τετάρτη 28-7-2021 και ώρα 24:00, όλοι οι υποψήφιοι θα πρέπει να υποβάλουν το μηχανογραφικό τους δελτίο στην ηλεκτρονική διεύθυνση https://michanografiko.it.minedu.gov.gr χρησιμοποιώντας τον προσωπικό κωδικό ασφαλείας τους (password) αφού προβούν στην τελική Οριστικοποίηση του Μηχανογραφικού τους Δελτίου.

Το 2ο ΓεΛ Νέας Ιωνίας για την υποστήριξη της υποβολής του ΜΗΧΑΝΟΓΡΑΦΙΚΟΥ ΔΕΛΤΙΟΥ, θα λειτουργήσει την Τετάρτη 7, 14, 21 και 28 Ιουλίου 2021,  9:00-13:00,  καθώς και την Παρασκευή 9 Ιουλίου, 9:00-13:00,  ημέρα ανακοίνωσης των βαθμολογιών των εξετάσεων.

Πατώντας ΕΔΩ μπορείτε να δείτε τις ΟΔΗΓΙΕΣ χρήσης της εφαρμογής, ενώ στο μενού της εφαρμογής – Ηλ. Μηχανογραφικό 2021,  μπορείτε να αναζητήσετε τις βάσεις, τα στατιστικά προτιμήσεων και βαθμών του προηγούμενου έτους, το υπόδειγμα του   έντυπου Μ.Δ., καθώς και το ηλεκτρονικό Μ.Δ.

Την εγκύκλιο και τις ΟΔΗΓΙΕΣ χρήσης της εφαρμογής μπορείτε να τις δείτε και να τις κατεβάσετε, από τους σχετικούς υπερσυνδέσμους που ακολουθούν:

 

Υποβολή Μηχανογραφικών Δελτίων 2021 Υποψηφίων ΓεΛ