Αγαπητοί μαθητές και αγαπητές μαθήτριες

Καλώς ορίσατε στη νέα σχολική χρονιά.

Αγαπητοί μαθητές και μαθήτριες της Α΄ τάξης, Καλώς ήλθατε στο νέο σας σχολείο που θα είναι το δεύτερο σπίτι σας για τα επόμενα 3 χρόνια.

Δυστυχώς και νέα σχολική προμηνύεται αρκετά δύσκολη από υγειονομικής άποψης για όλους μας. Οι καθηγητές/τριες σας σε λίγο θα σας δώσουν οδηγίες για τους κανόνες που πρέπει να τηρούμε και τα μέτρα που πρέπει να εφαρμόζουμε.

Όλοι θα συνεργαστούμε, θα συμβάλουμε και θα τα καταφέρουμε!

Η νέα σχολική χρονιά εκτός των προβλημάτων που αφορούν στην πανδημία, βρίσκει την εκπαιδευτική κοινότητα να την απασχολούν και άλλα προβλήματα που σχετίζονται με θέματα της μαθησιακής διαδικασίας και του γενικότερου εκπαιδευτικού και παιδαγωγικού πλαισίου.

Κατά την άποψή μου, οι διεκδικήσεις και οι αγώνες οι δικοί σας, και οι δικοί μας πρέπει να γίνονται διασφαλίζοντας τη λειτουργία του Δημόσιου Σχολείου!

Ναι στους αγώνες για ΚΑΛΥΤΕΡΟ Σχολείο και ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΠΑΙΔΕΙΑ αλλά με ανοιχτό και ΖΩΝΤΑΝΟ Σχολείο!

Η μη λειτουργία του σχολείου ή η λειτουργία του εξ αποστάσεως χαροποιεί ιδιαίτερα, πολλούς που έχουν συμφέροντα από αυτήν την κατάσταση. Τα ιδιωτικά σχολεία που θέλουν να αυξήσουν και αυξάνουν την πελατεία τους, τα φροντιστήρια και όλους όσους εχθρεύονται την ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΩΡΕΑΝ ΠΑΙΔΕΙΑ.

Το κλειστό σχολείο ή το σχολείο που δεν λειτουργεί σωστά, στεναχωρεί και θλίβει τους φτωχούς και αδύναμους μαθητές και μαθήτριες μας κυρίως, αλλά, και όλους όσους αγαπούν ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ το ΔΗΜΟΣΙΟ ΣΧΟΛΕΙΟ!

Θέλουμε καλύτερη ΠΑΙΔΕΙΑ, θέλουμε καλύτερα Δημόσια Σχολεία και πάντα σε λειτουργία, αναφαίρετο ΔΙΚΑΙΩΜΑ για τον κάθε μαθητή και μαθήτρια μας, και τον κάθε πολίτη αυτής της χώρας!

Στους μαθητές και στις μαθήτριες της Γ΄ τάξης εύχομαι Καλή Προσπάθεια για την προετοιμασία τους, για τις Πανελλαδικές! Θα είμαστε δίπλα σας όλοι οι εκπαιδευτικοί και γνωρίζετε πολύ καλά πως αυτό που σας λέω, δεν είναι ένα σχήμα λόγου. Όλοι γνωρίζουν παραδείγματα μαθητών μας που με μοναδικό εφόδιο τους δασκάλους του σχολείου μας, κατάφεραν εκπληκτικές επιδόσεις!

Καλή δύναμη και καλή σχολική χρονιά!

                                                                                                         Νίκος Κοκκινάκης

Χαιρετισμός του Διευθυντή για το νέο σχολικό έτος 2021-2022