ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ σε Τηλεδιάσκεψη για το CERN

Η εκπαιδευτική εκδρομή στο CERN που οργάνωνε το σχολείο μας τελικά δεν πραγματοποιήθηκε λόγω των περιοριστικών μέτρων εξ αιτίας της πανδημίας covid-19, αλλά όμως, με πρωτοβουλία της Φυσικού μας κ. Ανθής Αποστολίδου, καταφέραμε να έχουμε κοντά μας την κ. Ανδρομάχη Τσίρου, πειραματικό Φυσικό, ερευνήτρια του κέντρου CERN και συνδιοργανώτρια του εκπαιδευτικού προγράμματος “Playing with protons”. Μαζί μας επίσης θα είναι και ο καθηγητής του Ε.Μ.Π. κ. Νίκος Τράκας, ο οποίος θα μας κάνει μια μικρή εισαγωγή στον κόσμο των στοιχειωδών σωματιδίων.

Την Τετάρτη 15 Απριλίου 2020 και ώρα 11 π.μ., οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί του 2ου Γενικού Λυκείου Νέας Ιωνίας θα συνδεθούμε με τηλεδιάσκεψη με την κ. Α. Τσίρου και τον κ. Ν. Τράκα.

Η κ. Τσίρου θα μας μιλήσει για την εργασία της στο πείραμα CMS και θα απαντήσει σε ερωτήσεις των μαθητών που θα παρακολουθήσουν την τηλε-συζήτηση.

Η επικοινωνία θα πραγματοποιηθεί μέσω της πλατφόρμας τηλεδιασκέψεων/τηλεκπαίδευσης WebEx.

Οι μαθητές θα συνδεθούν στη διεύθυνση URL της κ. Λήδας Καρακίτσου καθηγήτριας Πληροφορικής του Σχολείου μας, η οποία θα συντονίσει την τηλε-συζήτηση με την κ. Α. Τσίρου και τον καθηγητή κ. Ν. Τράκα.

Οι μαθητές, οι εκπαιδευτικοί και οι προσκεκλημένοι παρακαλούνται να εισέλθουν στην τηλεδιάσκεψη (meeting) 10 λεπτά πριν τις 11:00 π.μ. δηλώνοντας το όνομα τους, ώστε η κ. Λ. Καρακίτσου να τους επιτρέψει την είσοδο στην παρουσίαση – συζήτηση.

Την τηλεδιάσκεψη θα παρακολουθήσουν επίσης η κ. Σοφιανοπούλου καθηγήτρια Πληροφορικής και Τηλεματικής στο Xαροκόπειο Πανεπιστήμιο καθώς και η κ. Τ. Νάντσου, συνδιοργανώτρια του προγράμματος “Playing with protons”.


Ο Διευθυντής

Νίκος Κοκκινάκης

Τα πειράματα στο CERN – Συζήτηση με την κ. Α. Τσίρου & τον κ. Ν. Τράκα