Αγαπητοί μαθητές και αγαπητές μαθήτριες

Οι καθηγητές, οι καθηγήτριες, το προσωπικό του σχολείου σας και εγώ, σας καλωσορίζουμε στη νέα σχολική χρονιά!  Μια χρονιά  δύσκολη για όλους, μια χρονιά που πρώτα από όλα πρέπει να μάθουμε πως να αντιμετωπίζουμε το ζήτημα του περιορισμού διάδοσης της  ασθένειας covid-19!

Καλωσορίζουμε ιδιαίτερα τους μαθητές και μαθήτριες της Α΄ τάξης που ξεκινούν την πορεία τους στο Γενικό Λύκειο αυτή τη δύσκολη εποχή!

Σήμερα ξεκινά μια χρονιά με δυσκολίες οι οποίες οφείλονται στην υγειονομική  και οικονομική κρίση που προκαλεί  η πανδημία  σε ολόκληρο τον κόσμο και στη χώρα μας.

Είμαι βέβαιος ότι θα ξεπεράσουμε τις δυσκολίες και θα μπορέσουμε να κάνουμε το σχολικό έτος 2020-21, έτος γεμάτο γνώση, εικόνες, εμπειρίες, μόρφωση και παιδεία.

Η περσινή χρονιά ήταν δύσκολη. Χάσαμε την καθημερινή ζωντανή επικοινωνία μας, αλλά βιώσαμε την εμπειρία της τηλεκπαίδευσης που μας έδωσε τη δυνατότητα να είμαστε μαζί για αλληλοστήριξη, επικοινωνία και συμπόρευση στην εκπαιδευτική διαδικασία αλλά και στη κοινωνική αλληλεγγύη με τη βοήθεια της τεχνολογίας.

Θέλω να έχετε στο μυαλό σας ότι στο 2ο Γενικό Λύκειο, έχουμε αδιαπραγμάτευτες αρχές μας τη δημοκρατική συμπεριφορά, το σεβασμό στα δικαιώματα όλων και του καθενός ξεχωριστά, τον συνεχή και καλοπροαίρετο διάλογο και τη συνεργασία!

Στους μαθητές της Γ΄ τάξης που τον  Ιούνιο του 2021 θα δώσουν Πανελλαδικές, δηλώνουμε ότι θα είμαστε συνεργάτες, συμπαραστάτες και αρωγοί στην καθημερινή εργασία σας και προσπάθεια.  Να είστε βέβαιοι ότι η προσωπική σας δουλειά θα φέρει τα αποτελέσματα που επιθυμεί ο καθένας και η καθεμιά σας!

Αγαπητές μαθήτριες και αγαπητοί μαθητές μας

Όλο το προσωπικό του σχολείου σας κι εγώ, ευχόμαστε:

Να αντιμετωπίσουμε με τον καλύτερο τρόπο την πανδημία και γρήγορα να απαλλαγούμε από αυτήν τη μεγάλη απειλή για τις ζωές των ανθρώπων που αγαπάμε και όλων μας!

Παρά τις δυσκολίες, να απολαύσουμε το δημιουργικό ταξίδι που ξεκινάμε σήμερα μαζί!

Καλή Σχολική Χρονιά με Πρόοδο και επιτυχίες!

                                                                                                         Νίκος Κοκκινάκης

Χαιρετισμός του Διευθυντή για το νέο σχολικό έτος 2020-2021