Αγαπητοί Μαθητές και Κηδεμόνες

Σας ενημερώνουμε ότι τα μαθήματα σύγχρονης εκπαίδευσης έχουν ήδη ξεκινήσει για τους μαθητές της Γ΄ τάξης εδώ και μερικές μέρες.

Από την Δευτέρα 30 Μαρτίου και για τις επόμενες δύο εβδομάδες θα ισχύσει το πρόγραμμα που ανακοινώνουμε σήμερα.

Τα μαθήματα αυτά στοχεύουν στο να διατηρηθεί η επαφή των μαθητών με τη μαθησιακή διαδικασία και τους εκπαιδευτικούς του σχολείου.

Το πρόγραμμα είναι το εξής:

Τα παιδιά κάνοντας κλικ στην παραπάνω εικόνα και ακολούθως κλικ στο όνομα του καθηγητή ή της καθηγήτριας τους στο αρχείο pdf που ανοίγει, οδηγούνται σε ένα περιβάλλον όπως αυτό που φαίνεται στην παρακάτω εικόνα:

Για να συνδεθούν δε χρειάζεται να έχουν εγκαταστήσει το λογισμικό Webex. Συνδέονται κάνοντας κλικ στο Join Μeeting (with your browser) όπως φαίνεται στην διπλανή εικόνα.

Γράφουν το επώνυμό τους ώστε να αναγνωρίζονται από τον καθηγητή τους. Στη συνέχεια αναμένουν μέχρι ο εκπαιδευτικός να τους δώσει την άδεια να μπουν στην τάξη. Καλύτερα να προτιμήσουν ως browser, τον Chrome.

Κάθε μαθητής βλέπει το πρόγραμμα και αν το τμήμα της γενικής παιδείας ή προσανατολισμού έχει μάθημα με κάποιο καθηγητή κάνει κλικ στην αίθουσα, μερικά λεπτά πριν την έναρξη του μαθήματος.

Χρειάζεται βέβαια σύνδεση στο διαδίκτυο, Η/Υ με windows 7, 8 ή 10 μικρόφωνο, ηχεία ή ακουστικά και κάμερα (ένα laptop τα έχει όλα αυτά). Η κάμερα δεν είναι απαραίτητη αφού έτσι κι αλλιώς την περισσότερη ώρα θα είναι απενεργοποιημένη. Το σημαντικότερο είναι τα ηχεία ή ακουστικά ώστε να ακούει τον εκπαιδευτικό. Αν δεν υπάρχει υπολογιστής η σύνδεση γίνεται και μέσω κινητού πάλι κάνοντας κλικ στο όνομα του εκπαιδευτικού (Υπάρχει applet Webex Meeting).

Τονίζουμε ότι δεν θα προχωρήσει η ύλη και επαναλαμβάνουμε ότι τα μαθήματα αυτά έχουν χαρακτήρα επανάληψης και επαφής με τη μαθησιακή διαδικασία και τους εκπαιδευτικούς.

Αν έχετε ερωτήσεις ή κάποιο πρόβλημα μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μου στο e-mail του σχολείου.

Εύχομαι υγεία σε όλους!

Ο Διευθυντής

Νικόλαος Κοκκινάκης

Πρόγραμμα εξ αποστάσεως διδασκαλίας Γ΄ τάξης